Vinlista, allt ekologiskt

Bubblande

Cuvee Blanche Brut, Bruno Michel, Champagne, Frankrike

Välgjord, smakrik och fruktigt god Champagne.

Smak av äpple och brioche, en perfekt start på kvällen!

Le Spinée Prosecco Extra Dry, Durante Vini, Veneto, Italien

Vår italienska kompis som har mycket smak av persika och jasmin.

Från en familjeproducent som gör charmiga viner

utan att tumma på kvaliteten.

Vitt

Pesque Lune Blanc, Le Cercle des Vignerons, Provence, Frankrike

Från ett kooperativ som bildades redan 1973. Friskt och mycket

fruktigt som är gjord på världens mest odlade druva, Ugni Blanc

Riesling Goldesch, Freyburger, Alsace, Frankrike

Lilla Bjers vita sparris vin. En klassisk Alsace med mycket karaktär.

Smak av citrusfrukter, mineral och petroleum.

Le vin de Levin Blanc, Levin, Loire, Frankrike

Ett modernt, torrt och smakrikt vin som består av 65 % Sauvignon

Blanc och 35 % Chardonnay. Loire när det är som bäst!

Chardonnay Bel Ange, Domaine Begude, Pays d’Oc, Frankrike

Detta är vårt kamelontvin! Passar till det mesta och är väldigt

balanserat. Även en touch av Chenin Blanc.

Exotique, Domaine Begude, Pays d’Oc, Frankrike

Vinet till vår gröna sparris! Det första vinet från Frankrike

som består av Gruner Veltliner. Exotiskt och hur gott som helst!

Chardonnay 2009, Nuova Cappelletta, Piemonte, Italien

En biodynamisk Chardonnay från Italien hör inte till vanligheten

så vi är hemskt stolta över detta.

Tropiska frukter, liten fetma och lång smak.

Riesling Tonkisel, Peter Jacob Kuhn, Rheingau, Tyskland

Här har vi en krispig tysk med en härlig syra.

Mycket mineralitet med smak av gula plommon och äpplen.

Chenin Blanc Viogner 2009 Lazanou, Western Cape, Sydafrika

Mycket karismatisk med liten blommig avslutning.

Smak av honungsmeloner och päron. Underbart till morötter.

Rosé

Pesque Lune Rosé, Le Cercle des Vignerons, Provence, Frankrike

Var vore sommaren utan rosé? Vackert laxrosa gjort på druvorna

Syrah och Cinsault. Örtigt och smak av jordgubbar och smultron.

Rött

Pesque Lune Rouge, Le Cercle des Vignerons, Provence, Frankrike

Merlot när det är som bäst.

Lättdrucket, fruktigt med inslag av mörka bär och balanserad bra syra.

Chasselay Bourgogne 2009, Domaine Chasselay, Bourgogne, Frankrike

Pinot Noir från Bourgogne passar till nästan allt.

Smak av skogsbär och tranbär och med sammetslena tanniner.

Monferrato Nebbiolo, Nuova Cappelletta, Piemonte, Italien

Sofistikerat och elegant vin med mycket själ. Doft av blåbär, tryffel och läder.

På det en lååååååång eftersmak.

Primitivo 2009, Barone Pizzini, Salento Rosso, Italien

Från klacken på Italien kommer denna fruktbomb.

Precis som sin tvilling Zinfandel är den komplex och underbar till grillat.

Rosso dei Poderi Sangiovese, Barone Pizzini, Toscana, Italien

En modern Sangiovese från klassiska Toscana.

Lätt med en hög syra som har en doft av stall och bigarråer.

Paso a Paso Tempranillo, Volver,La Mancha DO, Spanien

”Steg för steg” gjord på Spaniens nationaldruva.

Eldigt och intensivt med en knuff ek. Detta vin kommer man ihåg!

Syrah Mourvèdre, Lazanou, Western Cape, Sydafrika

Ett djärvt Nya Världen vin. Syrah står för fruktigheten och lakristsen medan

Mourvèdre bidrar med kryddighet och tanniner.

Sött (500 ml)

Curina Verdicchio Passito, Barone Pizzini, Italien

Ett kraftigare dessertvin med massor av torkade aprikoser, russin

och en liten dammighet.

Huxelrebe Beerenauslese, Schönhals, Rheinhessen, Tyskland

Elegant och syrligt gjort på den inhemska tyska druvan Huxelrebe.

Perfekt till jordgubbar i alla dess former.