Gårdskrogen

Gå in på vår nya hemsida: www.lillabjers.se för senaste vår uppdatering!

Boka bord går att göra på 0498-65 24 40

På Lilla Bjers har vi en lång historia av god mat. Här har man odlat under lång tid.

På ägorna finns en kokgrop daterad till mellan stenålder och järnålder!

Fortfarande tar vi vara på och förädlar det vi odlar på fälten och i odlingstunnlarna.

Här kan du njuta säsongen mat i en härlig miljö. Höga, rena smaker med finess, direkt från fälten.

Upplev sparris och andra primörer på riktigt!

Alla grönsaker och bär mm som vi serverar i krogen kommer direkt från gårdens egna ekologiska odlingar.

Vi odlar ca 200 olika grödor. Bara det vi absolut inte kan få fram på gården tar vi in utifrån.

Nöt och lammkött är garanterat gotländskt. Olivoljan garanterat kretensisk!

Allt helt ekologiskt.

Gotland är en smältdegel av smaker och dofter genom sina historiska kontakter och utbyte med fjärran länder. Här finns bl a kajp, tryffel, vitlök, saffran och haverrot, allt med sin speciella historia.

Vi värnar om de gotländska smakerna och råvarorna. Det är med stolthet vi t ex bakar vårt bröd av gotländsk vårspelt eller borstvete.

Dagtid finns kaffe, te, bullar, glass mm

Under lunchen finns t ex matiga sallader, smörgåsar  eller soppa. Njut gärna ett glas vin eller en kall öl till.

Kvällstid serveras en två- eller trerätters meny med dagens primörer i fokus. Med höga, rena smaker.

Vill man ha ett vegetariskt alternativ eller är överkänslig mot vissa saker, säg till innan så korrigerar vi just din mat.

Vår dryckeslista är noga utarbetad med viner från producenter som jobbar småskaligt med stor passion,

allt helt ekologiskt. Vi uppskattar även öl och har en väl genomtänkt ekologisk samling.

Mycket spännande andra ekologiska drycker finns också i baren, allt från vällagrad cognac till spännande likörer.

Vi filtrerar och kolsyresätter vårt eget vatten, ibland smaksätter vi det med tex en frisk flädersaft.

Kaffet vi serverar kommer från Kahls kafferosteri. Bönorna är odlade i Honduras och Peru och kommer från KRAV och fairtrade certifierade cooperativ.

Kökschef är Luqaz Ottosson,”årets unga kock 2012”.

2012 fick vi första pris i Ekoligan för gourmetrestauranger.

Restaurangen är certifierad med tre KRAV-märken

(högsta graden) sedan starten 2012.

Välkomna!